Εγγραφείτε για να λαμβάνετε Newsletter
 
Κέντρο Λογοθεραπείας - Δαμιανίδου Κ. & Οικονόμου Αικ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Κέντρο Λογοθεραπείας - Δαμιανίδου Κ. & Οικονόμου Αικ.
 
Γεννηματά Γεωργίου 38
165 62 Γλυφάδα
 
Τηλέφωνο: +302109609889
 
Κινητό τηλέφωνο: +306976973341
 
Ωράριο λειτουργίας
 
 
 
 
 
 

Κέντρο Καθημερινής Μελέτης Δαμιανίδου - Οικονόμου στη Γλυφάδα

 
Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι στον χώρο μας λειτουργεί από φέτος το ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ.

Το ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ απευθύνεται σε μαθητές του Δημοτικού και δημιουργήθηκε με σκοπό την προετοιμασία των μαθημάτων του σχολείου με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο μέσα σε ένα ζεστό και ταυτόχρονα πλήρως εξοπλισμένο χώρο. Απώτερο σκοπό του Κέντρου συνιστά η αυτονόμηση της μελέτης τού μαθητή. Δηλαδή στόχος είναι ο μαθητής μας -από μικρή ηλικία- να μάθει πώς να οργανώνει τον χρόνο του, πώς να μελετά αποδοτικά τα μαθήματά του, να εντοπίζει τις δυνάμεις και τις αδυναμίες του, ώστε τελικά να κατορθώσει να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη της μάθησής του!

Το πρόγραμμα του Κέντρου ξεκινά με την προετοιμασία των μαθημάτων για την επόμενη μέρα στο σχολείο από τον ίδιο τον μαθητή- μέσα σε μικρές ομάδες εργασίας- με την παράλληλη καθοδήγηση του εκπαιδευτικού. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού αφορά την επίλυση των αποριών των μαθητών, τη διευκόλυνση της εμπέδωσης της ύλης με την αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας και διαφόρων εποπτικών μέσων, τον έλεγχο της κατανόησης, καθώς και την καλλιέργεια της οργανωτικής ικανότητάς τους. Φυσικά αναπόσπαστο στοιχείο της διδασκαλίας συνιστά η διαρκή ενθάρρυνση και η επιβράβευση των μαθητών, η τόνωση της αυτοπεποίθησής τους και η καλλιέργεια της συμπεριφοράς τους! Παράλληλα, οι μικρές ομάδες εργασίες δεν ευνοούν μόνο τη διαδικασία της μάθησης, αλλά και την κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, προβλέπουμε την παροχή ενισχυτικής διδασκαλίας για τη βαθύτερη εμπέδωση της ύλης. Για τον σκοπό αυτό αξιοποιούμε επιπλέον ενισχυτικό και εξατομικευμένο υλικό που απευθύνεται αποκλειστικά στις ανάγκες του μαθητή μας. Επιπλέον, επιδιώκουμε την τακτική επανάληψη της ύλης, ώστε να κατορθώσουμε τη βαθύτερη εμπέδωση και την κάλυψη των κενών. Τέλος, για τον ελεύθερο χρόνο, οργανώνουμε δραστηριότητες που στοχεύουν στην καλλιέργεια της κριτικής και δημιουργικής σκέψης των παιδιών.

Σας περιμένουμε να μας γνωρίσετε!